Coś do odtwarzacza, czyli jakie albumy zakupiliście. Strona: 27

Dodano: 2013-08-06 10:41

ostatni Beyond, "Reinkaos" Dissection, ostatni Evangelist oraz reedycję Diskorda

kąt padania równa się kątowi odbicia

Dodano: 2013-08-06 10:53

Dark Sanctuary - De Lumiere et d'obscurite

Jeżeli zrozumieliście, to znaczy, że się mylicie

Dodano: 2013-08-06 13:47

Mastodon - Blood Mountain

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2013-08-27 09:23

Collage - "Moonshine"/"Changes" (BOX)
Soulsavers - "The Light the Dead See"
The Gathering - "Mandylion"

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2013-08-27 14:38

Nie mogłem się powstrzymać...
Hey "Fire" na 2 LP

jam cłek wolny lec ślebodny ;)

Dodano: 2013-08-28 08:04

JancioWodnik napisał(a):
Nie mogłem się powstrzymać...

Ja nie mogę się powstrzymać za każdym razem kiedy jestem w empiku... A bywam często

Dodano: 2013-08-28 10:04

Ale to nie było w Empiku
Carton w Cieszanowie sprzedawał.
A do Empiku tylkow chodze po odbiór paczki bo reszta przez net

Dodano: 2013-08-28 12:35

JancioWodnik napisał(a):
A do Empiku tylkow chodze po odbiór paczki bo reszta przez net

Ha, ja praktycznie zaczynam każdy dzień od odwiedzin empik.com. (uwielbiam ich promocje :). Zakupy praktycznie tylko przez neta, oczywiście z odbiorem osobistym. Ale dodatkowo dokonuje się zakupów w sposób klasyczny. Co zrobić, taki nałóg. Miesiąc, tydzień bez zakupu płyty, to czas stracony

A co do płytowych komisów... Oj, temat rzeka. Mam kilka ulubionych w Poznaniu :)

Dodano: 2013-08-28 15:42

I to pewnie niedaleko Starego Rynku

Dodano: 2013-08-28 21:10

Blindead Impulse EP
Furia - I płoń

Uwielbiam mini.

Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

Dodano: 2013-08-29 10:33

JancioWodnik napisał(a):
I to pewnie niedaleko Starego Rynku

Też, chociaż sprzedawca w tym sklepie nie zachęca do zakupów... :/

Dodano: 2013-08-30 17:43

Kupione - Riverside - "Rapid Eye Movement"
Zamówione - My Dying Bride: For Darkest Eyes [DVD]

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2013-09-01 00:44

Eternal Oath - Righteous

Jeżeli zrozumieliście, to znaczy, że się mylicie

Dodano: 2013-09-03 09:06

Satellite - "Nostalgia"
Strawberry Fields - "Rivers Gone Dry"
The Beach Boys - "Live At Knebworth"

Dodano: 2013-09-03 10:02

Nile - Legacy Of The Catacombs

Dodano: 2013-09-03 15:53

Benjamin_Breeg napisał(a):
Satellite - "Nostalgia"

Benji Ty napadasz na banki, czy jak ??

Dodano: 2013-09-04 08:18 Zmieniono: 2013-09-04 08:21

JancioWodnik napisał(a):
[quote:74482a9c3a="Benjamin_Breeg"]Satellite - "Nostalgia"

Benji Ty napadasz na banki, czy jak ?? [/quote:74482a9c3a]

Tylko za te trzy albumy dałem łącznie 45 zł :)
Od zawsze powtarzam, że w empiku są najtańsze płyty. Tylko nikt nie chce mi uwierzyć

Miesięcznie jak na płyty wydam 100 zł to jest huk (ostatnio średnia na poziomie 70-80 zł). Fakt, głodem nie przymieram i były takie miesiące, że i 500 zł potrafiłem wydać. Nie palę ćmików, alkohol raz na jakiś czas. Jakiś inny nałóg, poza uprawianiem sportu, trzeba mieć :)

Dodano: 2013-09-04 09:18

No ja też nie raz natknąłem się na bardzo tanie płyty tam.
Niemniej w dobie netu i mp3 320 kbps jakoś odeszłem od kupowania CD.
Teraz wróciłem do spełniania marzeń z nastoletnich lat czyli winyle :D
Oj to jest celebracja wtedy :)

Dodano: 2013-09-04 09:37 Zmieniono: 2013-09-04 10:10

Dla mnie kupowanie płyt w ogóle, to spełnienie marzeń z nastoletnich lat. Wtedy się nie przelewało.

Empetrójkami pogardzam. Są bezpłciowe. Mam tyle obowiązków, że gdy zostanie mi jeszcze trochę czasu na słuchanie muzyki, to chcę, żeby były to oryginalne płyty. Wolę posłuchać kilku płyt w miesiącu, niż ładować po 20 albumów dziennie, z czego może dwa uda mi się przesłuchać. Dużo większą frajdę sprawia mi szukanie ciekawych płyt w sklepach czy komisach. Zresztą, nie każdą muzyką z sieci pogardzam. Polecam np serwis progstreaming.com, gdzie za free można posłuchać całych albumów i to niekoniecznie topowych wykonawców.

Podobne podejście jak do empetrójek, ma do różnej maści serwisów muzycznych. Rzadko kiedy przeczytam jakiś wywiad czy dłuższy artykuł. Mam nieco archaiczne podejście do tematu. Cały czas kupuję muzyczną prasę. Lubię sobie wieczorem usiąść, założyć słuchawy na uszy i poczytać co tam w muzyce piszczy.

Dodano: 2013-09-04 10:19

Pozostaje mi tylko przytaknąc

Dodano: 2013-09-04 12:18

Benjamin_Breeg napisał(a):
Dla mnie kupowanie płyt w ogóle, to spełnienie marzeń z nastoletnich lat. Wtedy się nie przelewało.

Empetrójkami pogardzam. Są bezpłciowe. Mam tyle obowiązków, że gdy zostanie mi jeszcze trochę czasu na słuchanie muzyki, to chcę, żeby były to oryginalne płyty. Wolę posłuchać kilku płyt w miesiącu, niż ładować po 20 albumów dziennie, z czego może dwa uda mi się przesłuchać. Dużo większą frajdę sprawia mi szukanie ciekawych płyt w sklepach czy komisach. Zresztą, nie każdą muzyką z sieci pogardzam. Polecam np serwis progstreaming.com, gdzie za free można posłuchać całych albumów i to niekoniecznie topowych wykonawców.

Podobne podejście jak do empetrójek, ma do różnej maści serwisów muzycznych. Rzadko kiedy przeczytam jakiś wywiad czy dłuższy artykuł. Mam nieco archaiczne podejście do tematu. Cały czas kupuję muzyczną prasę. Lubię sobie wieczorem usiąść, założyć słuchawy na uszy i poczytać co tam w muzyce piszczy.

podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami

kąt padania równa się kątowi odbicia

Dodano: 2013-09-04 12:38

Type O Negative - Bloody Kisses. Wydanie dwupłytowe z bonusem.

Słucham głównie mp3, ale płyta to dla mnie rodzaj trofeum. Choć, gdy czas pozwala delektuję się swoją kolekcją i wrzucam starannie dobraną do nastroju płytę do odtwarzacza.

Dodano: 2013-09-04 12:42

Napalm Death - FETO/Scum

Oj tak, jakbym miał odmówic sobie rpzyjemnosci kupowania płyt to chyba byłbym chory. Mp3 nie gardze, bo czasem warto obadac cos zanim się kupi.

.

Dodano: 2013-09-04 13:16

Harlequin napisał(a):
Napalm Death - FETO/Scum
Mp3 nie gardze, bo czasem warto obadac cos zanim się kupi.

Racja. Parę razy już wtopiłem kupując płytę w ciemno. Nawet najlepszym niestety zdarzają się wpadki.

Dodano: 2013-09-04 14:18 Zmieniono: 2013-09-04 14:34

Panowie, z całym szacunkiem dla Was, ale dla mnie jest to słaba argumentacja. Istnieją recenzje, które ktoś pisze po to, aby ktoś inny je przeczytał. Recenzję tego samego albumu można przeczytać, w najróżniejszych wariacjach, w kilku czasopismach czy na kilkudziesięciu portalach muzycznych. Jeżeli 9 na 10 recenzentów wystawi notę przynajmniej dobrą, to o czymś to świadczy.

Mało? Dalej, są różnego typu rankingi, gdzie użytkownicy wystawiają noty danej płycie (polecam rateyourmusic.com). Jeżeli łączna nota 10 tysięcy użytkowników danego tytułu wynosi np. 4,00/5 to też o czymś świadczy.

Dalej, muzycy wydają różnego typu teasery, umieszczają utwory promujące album na swoich stronach internetowych, jutiubach czy majspejsach etc.

Nie trzeba wciskać od razu przycisku "download", żeby się "przekonać" czy płyta jest dobra czy zła. No i już nie wspomnę jak smakuje dany album, gdy się go po prostu kupi.

Uprzedzając, nie chcę po raz kolejny odgrzewać tematu dot. "piractwa", bo to w dobie internetu jak walka z wiatrakami.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło